Hlavní obsah

Odstartoval Speed Marathon, policie měří rychlost na tisícovce míst. Podívejte se, kde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zas a znovu je tady celorepubliková akce nazvaná Speed Marathon. Policisté na vytipovaných místech budou v průběhu celého dne měřit rychlost. Nepůjde ale jen o statické radary, policie rychle jedoucí řidiče bude stíhat i z aut.

Policejní kontroly v Hornoměcholupské ulici v PrazeVideo: Pavel Jaňurek, Marek Tereba, Novinky

 
Článek

Policie si místa k měření vytipovala na základě vlastní znalosti oblastí a bezpečnostních analýz. Seznam ulic a silnic po jednotlivých regionech zveřejnila na webu ke stažení.

„Na výběru úseků se nepodílejí jen policisté, ale i samotní občané, kteří vybírají úseky, na kterých dopravněbezpečnostní akce proběhne,“ uvedla mluvčí policejního prezidia Hana Rubášová.

Jde celkem o více než tisícovku míst na území Česka. „Akce s názvem Speed Marathon je zaměřená na dodržování stanovených rychlostních limitů,“ dodala Rubášová.

Foto: Petr Horník, novinky.cz

Policista měří rychlost v Plzeňské ulici v Praze

„Ne všichni řidiči dnes dodržují maximální povolenou rychlost. Na Šumpersku jsme zastavili řidiče, který uháněl v obci rychlostí 98 km/h,“ uvedli na síti X. Další řidič jel v Petřvaldu v obci rychlostí 104km/h. Policisté mu další jízdu zakázali a zadrželi řidičský průkaz. Jinak ale policisté většinu řidičů chválí za dodržování rychlostních limitů.

Jenom v Praze se jedná o 45 ulic, ve Středočeském kraji policie vybrala přes 230 míst, což je ze všech krajů vůbec nejvíc. Naopak nejméně míst bylo vybráno ve Zlínském kraji, tady dopravní policie bude měřit na 40 místech.

Speed Maraton v Petřvaldě na KarvinskuVideo: Aleš Honus, Novinky

Pražská policie bude měřit například na Evropské, Chlumecké nebo obousměrně na pražském okruhu. Dodržovat limit by řidiči měli i na všech dálnicích nebo na silnicích 1. třídy, v Pardubickém kraji bude hlídáno několik úseků silnice I/35, stejně tak i silnice I/38 vedoucí z Libereckého kraje přes střední Čechy na Vysočinu.

Úseky, kde se bude měřit, jsou přesně popsány, v některých případech policie doplnila i časy, kdy na místě bude.

Mladý řidič na Českokrumlovsku nezvládl zatáčku a srazil se s náklaďákem

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám