Hlavní obsah

Odpaloval za jízdy petardy v dálničním tunelu. Chtěl ukázat, že je frajer

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Z frajeřiny a ze zvědavosti ohrozil dvakrát životy dalších řidičů čtyřiačtyřicetiletý podnikatel z Ostravy, když vyhodil v klimkovickém dálničním tunelu z okna vozu petardy, které následně s velkou ránou vybuchly. Policii však neunikl – v úterý si pro něj přišla zásahová jednotka.

BEZ KOMENTÁŘE: Házeč petard v tunelu byl dopadenVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž se při výslechu k oběma činům přiznal. Policie jej obvinila ze zločinu obecného ohrožení, za který mu hrozí vězení od tří do osmi let.

Trestně stíhaný je na svobodě. Muž již byl pětkrát trestaný, z toho jednou v Německu pro majetkovou trestnou činnost. Sdělil to v pátek vedoucí odboru násilné kriminality v Ostravě Radim Bena.

„Dva zločiny muž spáchal letos na počátku roku po sobě: na konci ledna a pak na konci února. Při vyhazování zapálené petardy z okna vozu vždy řídil. Chtěl ukázat, jaký je frajer. V jednom případě se předváděl před mužem, v druhém před ženou. Také prý chtěl zjistit, co to udělá,“ uvedl Bena. Dodal, že pachatel jel pokaždé jiným autem, proto ho nebylo vůbec jednoduché najít, přestože jsou v tunelu i před ním kamery.

Foto: Policie ČR

Při domovní prohlídce u pachatele policie objevila petardy.

Vystupoval jako podnikatel

„Poprvé jel bílou dodávkou značky Opel, které bylo z autopůjčovny vyzvednuto na zcela jinou osobu. Podruhé jel vozem BMW se slovenskou poznávací značkou. Muž vystupuje jako podnikatel, jako obchodní zástupce polské firmy. Hodně proto cestuje po Evropě, nejvíce se pohybuje po Itálii a Slovinsku,“ upozornil Bena s tím, že proto osloví přes Interpol tamní kolegy, aby zjistili, zda něco podobného nespáchal i v cizině.

Svým jednáním muž ohrozil řadu dalších řidičů. Mnozí z nich mají stále z leknutí psychické problémy. Někteří se podle policie dodnes tunelu raději vyhýbají. Při domovních prohlídkách policie objevila petardy, které pachatel použil v tunelu. Našli tam i náboje do malorážky a brokovnice a další věci.

„Předpokládáme, že v tunelu odpálil zábleskovou petardu, která je volně dostupná v obchodech. Pro její odpálení je ale potřeba speciální oprávnění,“ upřesnil policista. „Jen shodou šťastných náhod nedošlo u obou případů k žádné újmě na zdraví či škodě na majetku. Naštěstí,“ dodal Bena.

Reklama

Výběr článků

Načítám