Hlavní obsah

Odebírali fiktivní zboží a ošidili stát o 125 miliónů na daních

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizovaná skupina 8 pachatelů, která má podle policie na svědomí daňové úniky asi za 125 miliónů korun, byla v minulých týdnech pozatýkána po celé ČR. Jejich obchody se ukázaly jako fiktivní, sloužily jen únikům na daních.

Článek

Rozsáhlá akce s krycím názvem "školník" vyvrcholila 9. až 10. května. Zásahové jednotky v Praze a v Severočeském, Severomoravském a Jihomoravském kraji zadržely 8 podezřelých osob. Při prohlídkách domů a pozemků byly zajištěny počítače, účetní a jiné doklady a značná finanční hotovost.

Organizovaná skupina pachatelů si obstarala faktury za fiktivně odebrané díly k výrobě zboží a uplatnila nárok na odpočet DPH ve výši 25 miliónů korun. Někteří z obviněných také zahrnuli fiktivní nákupy do daňových nákladů, a to ve výši asi 100 miliónů korun.

"Ve věci bylo zahájeno trestní stíhání celkem deseti osob pro trestný čin krácení daně, poplatku a podobné povinné platby spáchaného formou spolupachatelství, dílem ve stádiu pokusu. Dva z obviněných byli soudem vzati do vyšetřovací vazby," dodal policejní mluvčí Pavel Hanták.

Reklama

Výběr článků

Načítám