Hlavní obsah

Od rozhledny na Jablonecku se valily pivní sudy, jeden smetl chodkyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kořenov - Příchovice

Mohlo to znít jako kuriózní nehoda, když se minulý pátek valily pivní sudy na cestě směrem od rozhledny Štěpánka na Jablonecku, jenže okolnosti incidentu a zejména zranění 35leté chodkyně svědčí podle policie o hazardu s lidským zdravím. Sudy vezl řidič na přívěsném vozíku, z něhož se uvolnila zadní část. Policie nehodu vyšetřuje jako nedbalost a ublížení na zdraví.

Foto: Policie ČR

Cesta k rozhledně Štěpánka, kde se zranila chodkyně

Článek

Nehoda se v pátek kolem 15:00 stala na úpatí kopce Hvězda v západních Krkonoších, na němž stojí turisty oblíbená rozhledna Štěpánka.

„Řidič s vozidlem značky Suzuki Jimmy s přívěsným vozíkem naloženým pivními sudy jel ve směru k rozhledně. Ve stoupání v pravotočivém stáčení mezi vyvýšeným terénem lesa se uvolnilo zadní čelo přívěsu, sudy spadly na komunikaci a kutálely se svahem dolů,“ informovala v úterý o případu mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Jeden z barelů smetl 35letou chodkyni, která šla od rozhledny. Podrobnosti ke zraněním, kterými žena střet odnesla, policie neupřesnila.

Foto: Policie ČR

Sudy vypadly z přívěsného vozíku

„Žena utrpěla zranění, jehož charakter a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření,“ zmínila mluvčí.

Příčinou a okolnostmi nehody se zabývají dopravní policisté a podle Sochorové se prověřování týká podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti. Zákoník u zmíněného trestného činu uvádí v základní sazbě až roční vězení nebo zákaz činnosti.

Mluvčí policie upřesnila, že místem nehody byla účelová komunikace za uzamčenou závorou v obci Příchovice mezi hotelem Hvězda a rozhlednou.

Čtyřiadvacet metrů vysoká rozhledna Štěpánka z poloviny 19. století patří k nejstarším stavbám tohoto typu v Krkonoších a sousedních Jizerských horách. Kromě těchto hor je z jejího vrcholu k mání pohled i na Bezděz, Zvičinu či Lužické hory.

Řidič, který autem zabil dva chodce a ujel, si odsedí přes šest let. Byl v podmínce za smrt další chodkyně

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám