Hlavní obsah

V nemocnici ve Slaném postřelili agresivního pacienta

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slaný
Aktualizováno

Policie vyšetřuje čtvrteční incident v nemocnici ve Slaném, kde se 71letý pacient začal po dvou dnech hospitalizace sebepoškozovat a s nožem v ruce ohrožoval zdravotníky. Když s nožem zaútočil i na přivolanou ostrahu, postřelila ho ochranka pistolí.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jeden z pavilonů v areálu nemocnice ve Slaném na Kladensku na archivním snímku.

Článek

„Pacient se začal sebepoškozovat, odmítal ošetření a ke zdravotníkům se choval agresivně. Dokonce na ně vytáhl nůž. Na místo proto byla přivolána ostraha nemocnice,“ sdělila ve čtvrtek Novinkám policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Ani poté se ale nepodařilo agresivního pacienta uklidnit. A to i přesto, že ho pacifikovali čtyři zdravotníci s ochrankou.

Pacient demoloval zařízení nemocnice v Prostějově, zranil dva strážníky

Krimi

„Pacient poté vymrštil nůž směrem ke zdravotníkům a ochrance, ta proto použila střelnou zbraň a pacienta postřelila do nohy,“ doplnila mluvčí.

Celou událostí se teď zabývá policie. Nikdo z personálu nemocnice nebyl při incidentu zraněn.

Kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková ČTK sdělila, že se jednalo o 71letého pacienta, kterého nemocnice přijala v úterý se zdravotními problémy. Podle prvotních informací byl na jednotce intenzivní péče, mluvčí později upřesnila, že byl na interním oddělení. Sebepoškozovat se podle ní začal ve čtvrtek krátce po půlnoci. Pacient je po incidentu nadále v nemocnici.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám