Hlavní obsah

Obžalovaný z vraždy chlapce chtěl podle matky malého převychovat. Byl prý rozmazlený

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Za velkého zájmu veřejnosti pokračoval ve středu Krajský soud v Ústí nad Labem v projednávání případu utýraného tříletého chlapce. Z jeho týrání a smrti viní žaloba 20letého Josefa K., kterému hrozí až 20 let vězení nebo i výjimečný trest. U soudu vypovídala chlapcova matka, podle které prý obžalovaný říkal, že si chlapce převychová po svém.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obžalovaný Josef K. u ústeckého krajského soudu.

Článek

Malý chlapec zemřel v lounském bytě na následky zranění po týrání v noci z 15. na 16. února. Podle obžaloby měl muž malé dítě nejen fackovat a mlátit vařečkou, ale i kousat, pálit cigaretou, žehličkou nebo ho měl sprchovat ledovou vodou a nechávat ho klečet s nataženým rukama.

Podle matky obžalovaný malého bil proto, že na něj nereagoval a neposlouchal ho. Prý byl nevychovaný a rozmazlený. „Říkal, že není možné, aby na něj nereagoval, že si ho vychová po svém,“ uvedla matka. Ta vypověděla, že šla kolem půl jedné spát a malý byl v pořádku. Obžalovaný zase tvrdil, že malého nosili a kontrolovali až téměř do rána. Když se ale probudili, byl již mrtvý.

„Začal ho zase fackovat, to už byly silnější rány. Začala mu téct krev, měl jí v puse. Říkala jsem mu, že takhle fackovat malé dítě je už moc. Bála jsem se zavolat doktora, že by mi ho vzali, že by viděli zranění, která měl,“ vypovídala na jaře matka chlapce.

Obžalovaný se u soudu nudil

Ve středu u soudu toho moc nenamluvila, její nejčastější odpovědí bylo, že si nevzpomíná. Soudkyně se jí ptala, jestli bere nějaké léky, že trpí ztrátou paměti. I kvůli její nynější výpovědi plánuje soud nechat udělat na matku znalecký posudek.

Obžalovaný se u soudu tvářil znuděně a často zíval „na celé kolo“, až ho soudkyně musela napomenout. U soudu přitom zněly hrůzné výpovědi o mlácení chlapce a jeho zraněních.

Matku chlapce přivezla k soudu policejní eskorta, protože při minulém výslechu se po přestávce k jednání soudu nevrátila. Sama je obžalována v samostatném případu z ohrožování výchovy dítěte a neposkytnutí pomoci. Hrozí jí až pětileté vězení. Její vinou se bude zabývat lounský soud.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám