Hlavní obsah

Obyvatele Mělníka vylekal nepříjemný zápach, báli se toxických látek

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělník

Nepříjemný zápach vylekal spoustu obyvatel Mělníka. Mnozí hned volali hasiče, aby zjistili, zda do ovzduší neunikají toxické látky například z nedalekých chemických továren. Nic takového se nakonec nepotvrdilo, zápach nejspíš nebyl škodlivý, jen velmi nepříjemný.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Do ulic Mělníka se během pátečního rána rozjely hasičské hlídky, které hledaly možný zdroj zápachu, na pomoc si přizvaly i specialisty z chemických laboratoří. Hasiči pátrali na vlakovém nádraží u železničářů, zda například neunikají látky z některé z cisteren.

„Hned jsme volali do cukrovaru, neratovické Spolany, na dispečink plynáren, zda někde nedošlo k úniku, kontroloval se stav vody v říčce Pšovce, nikde ale nebyl zdroj nalezen,“ uvedla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Zápach během dopoledne slábl. Nakonec odbor životního prostředí mělnické radnice dostal informaci, že zdrojem zápachu je pravděpodobně firma ve Štětí, kde po sedmé hodině ráno unikl merkaptan, což je aromatická látka bez toxických účinků se sirným zápachem.

Reklama

Výběr článků

Načítám