Hlavní obsah

Obvinění z brněnské pískovny si stěžují na vazbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Všech sedm obviněných v případu pokusu o ovládnutí společnosti Pískovna Černovice si podalo stížnost na uvalení vazby. O jejich námitkách bude rozhodovat Krajský soud v Brně v neveřejných zasedáních příští týden.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle detektivů z Národní centrály proti organizovanému zločinu a vrchního státního zastupitelství chtěli obvinění ovládnout Pískovnu a pak přes pro společnost nevýhodné smlouvy bohatnout na ukládání odpadu.

V původní podobě článku jsme omylem použili fotografii brněnské pískovny společnosti Setra, spol s. r. o., která ovšem nemá s popisovanou kauzou nic společného. Firmě i čtenářům se omlouváme.

Vyšetřovatelé považují za hlavu organizované zločinecké skupiny podnikatele Michala Horkého. Ten se podle zjištění Práva k trestné činnosti doznal a usiluje o status spolupracujícího obviněného.

Přiznali se i oba bývalí jednatelé Pískovny Jiří Novotný (ČSSD) a Jiří Hasoň (KDU-ČSL). Do zločinecké skupiny podle detektivů patřil i bývalý tajemník radnice Brno-střed Radovan Novotný, který byl před více než deseti lety už jednou za korupci odsouzen.

Razie v Brně: Co říká policejní spis o pokusu ovládnout brněnskou Pískovnu Černovice

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám