Hlavní obsah

Obchodník s drogami je opět na svobodě

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Kosovský Albánec Javer Karagjuzi, který se u Krajského soudu v Ostravě zpovídal z obchodu s drogami, po pátečním rozsudku odešel domů, a to přestože byl odsouzen na dva roky do vězení. Soudkyně ho ale pustila na svobodu, protože už dva a půl roku strávil ve vazbě.

Foto: Michaela Košťálová

Fotografie zachycují nepálskou přírodu budou na výstavě také k vidění

Článek

Odsouzený se ale dneškem problémů s českou justicí nezbavil. Ostravský soudce Ivan Málek proti němu vede od začátku letošního dubna hlavní líčení v případu zorganizování vývozu šesti kilogramů heroinu z České republiky do Itálie.

Státní zástupkyně Daniela Srbová řekla, že proti dnešnímu rozhodnutí soudu nemá žádné námitky. "Je věcí soudce, který proti němu vede trestní řízení v jiné věci, zda se rozhodne vzít ho znovu do vazby," řekla Srbová.

Málek však důvody k uvalení vazby neshledal. Karagjuzi má podle něj v České republice trvalý pobyt od roku 1994 a nemá k dispozici cestovní pas, aby mohl odjet za hranice. Kromě toho je ženatý a v Česku má dítě. "Nemám ani obavy z toho, že by mohl ovlivňovat svědky, nebo že by pokračoval v trestné činnosti," uvedl soudce Málek.

Nízké tresty pro dealery

Kromě Karagjuzima byli dnes odsouzeni také jeho dva komplicové, kteří dostali tři roky vězení. Podle rozsudku patřili do velké skupiny pachatelů, z nichž většina byla odsouzena již před dvěma lety. Muži prodávali drogy v Ostravě, Frýdku-Místku a na Karvinsku. Důvodem nízkých trestů je to, že se nepodařilo prokázat kolik narkotik dealeři prodali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám