Hlavní obsah

Obávaný šéf gangu Maslák zůstává ve vazbě, po soudu chtěl bezplatného obhájce

– Zlín
Právo, Aleš Fuksa

Na podjatost soudu, neoprávněné držení ve vazební věznici a přítomnost veřejnosti v soudní síni si stěžoval třiačtyřicetiletý šéf zločineckého gangu Miroslav Maslák druhý den hlavního líčení, které je s ním a dalšími čtyřmi kumpány vedeno. Mimo jiné chtěl také bezplatného obhájce.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Miroslav Maslák se radí se svým obhájcem na dalším postupu.

Článek

Senát Krajského soudu ve Zlíně však žádné z jeho stížností nevyhověl. „Od začátku jednání maříte má práva. Nechali jste mi v úvodu soudu pouta, opakovaně jste mě vykázali, s ohledem na vaši formulaci otázek jde o nepřátelský postoj vůči mé osobě,“ řekl na adresu soudu obávaný slovenský mafián, který na Slovensku podle tamních médií patřil k nejsilnějším postavám slovenské „galerky“.

„Senát nemá žádný vztah k věci, obžalovaným ani ke svědkům. Nemá žádný zájem na rozhodování. Postupujeme v souladu s trestním a jednacím řádem. Ani drobné verbální útoky směrem k nám nás nemohou dostat do stavu, že bychom byli podjatí,“ kontroval předseda senátu Radomír Koudela.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní eskorta doprovázela Masláka k souduVideo: Aleš Fuksa, Právo

Reagoval tak na sérii slovních útoků na svoji osobu od Masláka, který mimo jiné vykřikoval výrazy jako „kokot sprostý“, v jiných případech skákal nejen státnímu zástupci, ale i samotnému předsedovi senátu do řeči, například větou „trepete sprostosti, pán předseda“.

Vyděrači chtěli 12,5 miliónů

Maslák se ve Zlíně spolu se dvěma slovenskými společníky a dalšími dvěma muži z Valašska zpovídá z vydírání, porušování domovní svobody, nedovoleného ozbrojování a šíření poplašné zprávy. Přestěhoval se tam ze západního Slovenska poté, co mu u východních sousedů hrozí až doživotí.

V úterý se kromě jiného dožadoval bezplatného obhájce. Soud mu ani v této věci nevyhověl, svůj postoj vysvětlil tím, že finanční situace obžalovaného je nejasná.

Podle státního zástupce Romana poškodil Maslák a jeho gang asi 25 lidí a firem, kterým způsobil škodu nejméně za 1,25 miliónu korun, vyděračskými praktikami chtěli muži údajně dosáhnout zaplacení částky více než 12,5 miliónu korun. Na východě Moravy působili od května do října a loňského roku. Maslák byl poté dopaden a od konce roku je ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám