Hlavní obsah

Nouzové přistání na Svitavsku. Pilot zavadil o plot a skončil v poli

Dolní Újezd

Nouzovým přistáním skončil úterní let 44letého pilota ultralehkého letadla na Svitavsku. Stroj při manévru zavadil o plot a vlétl do pole. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, škodu vyšetřovatelé vyčíslili na nejméně milion korun.

Foto: HZS Pardubického kraje

Nehoda ultralehkého letadla na Svitavsku

Článek

Pilot se dostal do problémů v úterý kolem 9:30 nad Dolním Újezdem na Svitavsku. Co přesně bylo příčinou, není zatím zřejmé.

„Snažil se přistát na záložní dráze a podvozkem se zachytil o oplocení ohraničující místní skládku, poté přistál na poli,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Dita Holečková.

Letadlo vystrašilo řidiče na D11. Letělo pár metrů nad jejich hlavami

Krimi

Na místě zasahovaly dvě hasičské jednotky. „Hasiči připravili hadice, kdyby došlo k požáru, a zachytávali unikající pohonné hmoty,“ uvedla jejich mluvčí Vendula Horáková s tím, že vyšetřovatelé předběžně spočítali škodu na letadle na nejméně milion korun.

Pilot ultralightu havaroval v polích

Krimi

Pilot vyvázl z nehody bez zranění. „Dechová zkouška byla s negativním výsledkem,“ upřesnila mluvčí policie. Případem se zabývá Státní letecká inspekce.

Reklama

Související články

Ve Skutči spadl ultralight

Na letišti ve Skutči v sobotu kolem 09:15 havarovalo ultralehké letadlo. Zraněný pilot byl letecky převezen do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, řekl mluvčí...

Výběr článků

Načítám