Hlavní obsah

Notorický pirát z Karvinska naboural auta policistům i strážníkům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelnou sérii dopravních přestupků i trestných činů má za sebou sedmatřicetiletý muž z Karvinska. Jen během předvánočního týdne byl třikrát přistižen bez řidičského oprávnění, podobný delikt měl na svědomí i v listopadu, kdy hlídce ujel. Dvakrát byl pod vlivem drog, jednou vezl zdrogovaný i dítě a při snaze o úprk naboural auto strážníkům.

Silniční pirát na KarvinskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté silničního piráta stavěli poprvé v polovině prosince, když ho zastavili v Havířově-Šumbarku. „Následnou lustrací bylo zjištěno, že má platný zákaz řízení. Když policistům u výslechu sdělil, že svého jednání lituje a vozidlo již řídit nebude, nikdo netušil, že bude v trestné činnosti nejen pokračovat, ale že se bude také stupňovat její závažnost,“ uvedla mluvčí policie Pavla Procházková.

O tři dny později chtěla stejného řidiče zastavit jiná hlídka, ten ale výzvu neuposlechl a šlápl na plyn. „Ujížděl do Petřvaldu, Rychvaldu, Dolní Lutyně a následně zpět do Orlové, kde byl zastaven a zadržen. Překvapením pro strážce zákona nebyl tentokrát jen zákaz řízení, ale také pozitivní test na drogy a nezletilá osoba mezi spolucestujícími,“ dodala mluvčí.

Za několik dalších dní usedl za volant znovu a v Dolní Lutyni se ho pokoušeli zastavit strážníci městské policie, protože mu nesvítilo osvětlení zadní registrační značky. Řidič se však opět pokoušel uprchnout a vjel do slepé ulice, kde se snažil otočit a přitom narazil do přední části vozidla strážníků a poté byl zadržen.

Během výslechu se následně přiznal i k dalšímu deliktu z listopadu, kdy také ujížděl policejní hlídce z Karviné. „Přestože se mu podařilo ujet, stihl nabourat nejen vozidlo policistů, ale také dva civilní automobily,“ dodala mluvčí.

Divoká honička v Praze, řidič narazil do policejního zátarasu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám