Hlavní obsah

Divoká honička v Praze, řidič narazil do policejního zátarasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nehodou skončilo noční pronásledování kradeného auta v centru Prahy. Ujíždějící řidič prorazil policejní zátaras a po nehodě se ještě pokusil o útěk.

Nehoda při policejní honičce v centru PrahyVideo: Novinky

 
Článek

Auta, které svému majiteli zmizelo v neděli ráno, si tentýž den večer všimli policisté na Rohanském nábřeží v Praze.

„Řidič nereagoval na výzvy policistů k zastavení a začal ujíždět. Postupně se do pronásledování zapojily také další policejní hlídky,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Jan Rybanský.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Následky nočního pronásledování

Na Dvořákově nábřeží hrozilo, že se ujíždějící řidič srazí s jedním z policejních vozů. Policista proto strhl řízení a naboural do dopravní značky. Šofér v kradeném superbu pak dojel na Smetanovo nábřeží, kde policisté vytvořili zátaras ze dvou služebních vozů.

Řidič BMW se chtěl při honičce vyhnout zastavovacímu pásu a havaroval

Krimi

„Za těmi policejními auty, u Národního divadla, bylo hodně lidí, kteří tam čekali na tramvaj. Byly tam také tramvaje. Asi mu chtěli zabránit v tom, aby tam mezi ně vjel,“ popsal reportérovi Novinek na místě jeden z přítomných svědků.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Následky nočního pronásledování

Ujíždějící řidič se ale nehodlal vzdát za žádnou cenu a do policejního zátarasu naboural. Z poškozeného auta pak vyskočil a dal se na útěk. Dopadnout se ho policistům podařilo v Divadelní ulici, poblíž vstupu na Čapadlo.

„Při pronásledování došlo ke střetu ujíždějícího vozidla se dvěma služebními vozy. Při tomto byla zraněna zasahující policistka,“ doplnil Rybanský.

Zraněnou policistku převezli záchranáři do nemocnice. Smetanovo nábřeží zůstalo na několik hodin obousměrně uzavřeno. Okolnostmi celé události se nadále zabývá policie.

Foto: Pavel Jaňurek, novinky.cz

Na Dvořákově nábřeží hrozilo, že se ujíždějící řidič srazí s jedním z policejních vozů. Policista proto strhl řízení a naboural do dopravní značky

Řidič na Brněnsku převrátil auto na střechu při ujíždění policejní hlídce

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám