Hlavní obsah

Nočním městem se pravidelně řítí černé porsche

Právo, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD ORLICÍ

Noční utajované závody automobilů se podle obyvatel Ústí nad Orlicí šíří jako mor. Vědí, co říkají - týkají se totiž už i jejich města. Podle policistů jde ale jen o ojedinělé záležitosti a lidé pod vlivem médií problém zveličují.

Foto: Radim Dostalík

V pátek 22. dubna zazpívala Eva Pilarová jako host kapely Wohnout na Majálesu v Hradci Králové.

Článek

"Není to tak, že by se závody konaly pravidelně každý týden. Je těžké vysledovat nějaké spojitosti," řekla orlickoústecká policejní mluvčí Eva Sichrová. "Nevím nic o tom, že by v poslední době bylo něco hlášeno, že by si občané stěžovali," odmítla masové šíření autozávodů také Ilona Kratochvílová z pardubického policejního ředitelství.

Navzdory tomu si stěžují například obyvatelé sídliště Dubina, že závody na výpadovce do Sezemic jsou častým jevem. "Pravidelným účastníkem je černé porsche, jeho soupeři se mění," postěžoval si Právu starší muž, který v noci sleduje závody z bezpečí svého bytu v ulici Na Drážce.

"Hašan sem už skoro nejezdí"

Podle něj se soupeři organizují a dohadují v restauraci u benzínové pumpy naproti Pracovně. Vyslovil i podezření, že účastníkem je také Dominik Hašek. "To je lež," kategoricky to popřel 23letý majitel tuningově vyšlechtěného BMW, který rád přijme jakoukoliv výzvu k souboji v akceleraci.

"Hašan sem už skoro nejezdí. Dříve se tu občas objevilo jeho rudé ferrari, které mnoho kluků dráždilo, ale Dominik se nikdy nenechal vyprovokovat k žádnému závodu," odpřísáhl mladík, kterému kamarádi od silných motorů říkají Áda.

"Lidé spíš tyto problémy zveličují. Vidí jet rychleji dvě auta a už je to pro ně utajený závod," odmítl dělat závěry ze stížností Právu lidí z Poličky, Jevíčka i přímo ze Svitav Stanislav Dobeš, mluvčí svitavské policie. "Nemáme o tajných nočních závodech v našem okrese žádné informace," dodal Dobeš.

"Noční závody nejsou výplodem bujné fantazie věčných stěžovatelů na cokoliv. Nezavíráme před nimi oči, neděláme pštrosí politiku. Naše možnosti zasáhnout preventivně jsou ale nulové. Když se mi někdo svěří, že přes Krounou projela ve tři v noci smečka blíže nepopsaných aut rychlostí laicky odhadnutou na dvě stě kilometrů v hodině, je to pro mě stejně významné, jako kdyby mi vyprávěl pohádku o Budulínkovi. Pokud nejsou konkrétní a prokazatelně zdokumentované údaje o porušení předpisů, nelze ani vymáhat pokutu," posteskl si Právu dopravní policista, který si nepřál být jmenován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám