Hlavní obsah

Noční požár poničil restauraci v Chlumci nad Cidlinou

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Šest jednotek hasičů likvidovalo v noci ze soboty na neděli požár restaurace na Klicperově náměstí v Chlumci nad Cidlinou. Informovala o tom mluvčí Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje Martina Žahourková.

Článek

„Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen patnáct minut před půlnocí,“ sdělila Žahourková. Na místo podle ní vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova, dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou, Nového Bydžova, Nového Města a Kosic, a dále byl povolán automobilový žebřík z centrální stanice Hradec Králové.

„Hořet začalo v prostoru restaurace v přízemí dvoupodlažní budovy. Požár se šířil přes stropy do prvního patra a následně i na střechu objektu,“ doplnila mluvčí. V patře byla zasažena neobývaná místnost a dále část střešní konstrukce. Hasiči likvidovali požár jak zevnitř objektu, tak i zvenčí ze žebříku.

Po lokalizaci požáru rozebrali poškozené stropy a dohasili jednotlivá ohniska. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 750 tisíc korun. „Požár s největší pravděpodobností vznikl od komínového tělesa,“ dodala Žahourková s tím, že při požáru nebyl nikdo zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám