Hlavní obsah

Nikdo si nestěžoval. Vychovatelky z jeslí obžalované za trápení dětí odmítly u soudu vinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louny

Případem tří vychovatelek z jeslí ze Žatce obžalovaných z přečinu ohrožování výchovy dítěte se ve středu začal zabývat Okresní soud v Lounech. Ženy měly podle obžaloby používat fyzické tresty, vulgární nadávky, nechávaly dětem dlouho nevyměněné pleny nebo je nepřiměřeně nutily do jídla. Všechny tři odmítly prohlásit vinu.

Foto: Karel Otcovský, novinky.cz

Případ řeší Okresní soud v Lounech

Článek

Žalobce Ondřej Koutný viní trojici vychovatelek také z toho, že děti nechaly ležet samotné v herně bez dohledu nebo je zavíraly za dveře a nechávaly je tam několik desítek minut brečet.

Jedna z obžalovaných, která byla vedoucí jeslí, před soudem řekla, že nic z uvedeného není pravda. „Opravdu vinu odmítám. Tato situace mě překvapila,“ uvedla s tím, že za třicet let svého působení v zařízení se nesetkala se stížnostmi či s výhradami. „Snažila jsem se vždy pracovat tak, abych měla pocit, že to dělám dobře,“ doplnila.

Podotkla, že dobrou pověst jeslí značí i množství dětí, které rodiče přihlašovali. Obžalovaná odmítla, že by ona nebo její kolegyně používaly tresty, vulgární nadávky nebo zesměšňující poznámky.

Vychovatelky ze Žatce měly týrat děti v jeslích. Tahaly je za uši a za vlasy

Krimi

Kolegyně si vše nahrála

Ženy pracovaly v jeslích řadu let. Obvinění se týká let 2018 až 2021. Na policii se obrátila bývalá zaměstnankyně jeslí. Vše natočila a nahrála a pak šla ohlásit. Státní zástupce se obžalované vedoucí zeptal, zda nahrávky slyšela. Žena uvedla, že je slyšela, ale nechtěla se k nim vyjadřovat. Dodala, že bývalá zaměstnankyně si nikdy na její chování nestěžovala, nekonfrontovala ji.

Soudce poté jednání odročil na 22. května, kdy bude pokračovat výpověď obžalovaných.

Obdobný případ projednává nyní Okresní soud v Chomutově. Státní zastupitelství viní tři učitelky z mateřské školy v Klášterci nad Ohří z nepřiměřeně hrubého chování k dětem. Učitelky u soudu odmítly, že by dětem ubližovaly. Ženy se podle obžaloby svého jednání dopouštěly zejména na dětech s různým postižením a úmyslně ohrozily jejich rozumový a citový vývoj.

O týrání dětí nevíme, vypověděly dvě matky u soudu s učitelkami MŠ

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám