Hlavní obsah

Policisté chtěli zastavit driftujícího řidiče. Ujížděl jim 215 km/h

Břeclav

Rychlostí přes 200 km/h ujížděl v sobotu 32letý muž policistům na Břeclavsku. Pravděpodobně se bál pokuty za driftování na parkovišti. Při ujíždění ohrozil mnoho řidičů.

Po driftech na parkovišti ujížděl až 215 km/hVideo: Policie ČR

 
Článek

Řidič ve sportovním autě v sobotu večer předváděl své driftovací umění na parkovišti u obchodního centra, a to mezi zaparkovanými auty a nakupujícími. Hlídka ho chtěla zkontrolovat, ale muž začal ujíždět.

Opilý mladík machroval na parkovišti. Auto rozbil o zeď

Krimi

„Mužům zákona následně zběsile ujížděl ve směru na Hodonín, přitom místy jel rychlostí vyšší než 215 kilometrů v hodině. Někteří řidiči tak před ním museli dokonce brzdit či uhýbat ke krajnici,“ popsal mluvčí policie Petr Vala.

I když to chvílemi mohlo vypadat, že muž ujede, dlouho se neradoval, protože do pronásledování se zapojily další hlídky. Jedna z nich mu zatarasila cestu u Moravské Nové Vsi. Řidič byl zpacifikován a podrobil se testům na alkohol a drogy. Ty byly negativní.

Foto: Policie ČR

Muž driftoval na parkovišti

„Problém ale neměl ani s řidičským průkazem, na místě tak bylo jediné vysvětlení. Muž se tímto činem chtěl evidentně vyhnout případné pokutě, ta jej ale nyní už rozhodně nemine,“ domnívá se Vala.

Policisté hledají řidiče, které muž svou jízdou ohrozil, i majitele kamerových záznamů z aut. Přihlásit se mohou na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám