Hlavní obsah

Neznámý řidič na Přerovsku láká malé děti do auta

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Policisté pátrají po řidiči, který na Přerovsku láká malé děti, aby k němu sedly do auta. Jen v průběhu tohoto týdne již zaznamenali několik takových případů, a to na různých místech. Policie v této souvislosti varuje rodiče.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V průběhu tohoto týdne jsme řešili několik případů, kdy neznámý pachatel oslovil a následně lákal děti ve věku okolo deseti let do vozidla. Vzhledem k tomu, že se jedná o nebezpečné a ohrožující jednání a doposud se nám nepodařilo pachatele ustanovit, chtěli bychom požádat o spolupráci,“ řekla Právu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policie podle ní žádá především rodiče, aby své děti poučili o tomto nebezpečí. „Doporučujeme, aby se děti pohybovaly ve skupinách a nikoliv samostatně. S cizími lidmi nekomunikovaly, a pokud by k něčemu takovému došlo, aby ihned kontaktovaly rodiče a ti neprodleně vyrozuměli Policii ČR. Dále bychom rodičům doporučili, aby si své děti vyzvedávali ze škol a školských zařízení,“ uvedla mluvčí.

Policisté podle ní intenzivně pracují na dopadení pachatele. „Žádáme také občany, aby byli všímaví a obezřetní a jakékoliv poznatky k pohybu neznámého vozidla v obci či ve městě a k podezřele se chovající neznámé osobě, neprodleně ohlásili na kterékoliv policejní služebně nebo na lince 158,“ dodala Urbánková.

Reklama

Výběr článků

Načítám