Hlavní obsah

Neseme přeplatek, tvrdila dvojice mužů. Stařenku pak okradli o 400 tisíc

Novinky, kub
Jičín

Dvojici neznámých mužů hledá policie z Jičínska, kde měli pomocí legendy okrást 83letou seniorku. Tvrdili, že nesou přeplatek za elektřinu, ale měli jen velkou bankovku. Když jim žena peníze rozměňovala, jeden z nich podle policie v bytě vybral pokladnu. Odnesli z místa stařenčiny úspory ve výši 400 tisíc korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté případ řeší od poloviny července, ve které obci ke krádeži došlo, neupřesnili.

„Dosud neznámá dvojice mužů pod záminkou vrácení finančního přeplatku za elektřinu ve výši 1000 korun oslovila ženu z Jičínska během poledne. Jeden z pachatelů seniorce tvrdil, že má pouze dvoutisícovou bankovku a potřebuje tedy tisíc korun vrátit,” informovala v úterý o případu mluvčí policie Eliška Majerová.

Třiaosmdesátiletá žena odešla do sekretáře, odkud z uzamčené pokladny částku vyndala. Druhý z pachatelů mezitím vysledoval, kde má seniorka uložené peníze. „V době, kdy vracela částku jednomu z mužů, druhý z pokladny finanční hotovost odcizil,” upřesnila mluvčí s tím, že dvojice z místa zmizela se 400 tisíci korun.

Naoko pomáhal seniorům ve Varech, báchorkami z nich dostal miliony

Krimi

Policie případ vyšetřuje jako krádež, za kterou hrozí až pět let vězení.

Policisté v souvislosti s krádeží připomněli základní doporučení nejen pro seniory –  jde hlavně o to, aby lidé nepouštěli domů někoho, koho neznají, zamykali v bytových domech hlavní vchodové dveře a nevydávali peníze jakýmkoli kontrolorům.

Mladík okradl seniorku s demencí, z konta jí vysál čtvrt milionu

Krimi

„Vracení záloh za služby (voda, elektřina, plyn, daně) se nevyplácí osobně, ale posílají se například poštou. Neplaťte za nikoho z rodiny jejich dluhy či pohledávky bez předchozího ověření u příbuzných. Nevpouštějte do domu lidi, kteří vám nabízejí různé zboží. Prodej může být záminkou ke krádeži,” uzavřela Majerová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám