Hlavní obsah

Nenapravitelná řidička s 18 zákazy řízení skončila na psychiatrii

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nenapravitelná řidička s 18 zákazy řízení, která v posledních měsících několikrát zaměstnala policisty, byla nepravomocně odsouzena k ochrannému léčení v ústavní formě. Ve středu o tom rozhodl Obvodní soud pro Prahu 4. Zabavil jí také dvě auta.

Foto: Policejnidenik.cz

Recidivistku policisté zastavili i 21. prosince.

Článek

„Soud uložil ženě ochranné psychiatrické léčení, proti kterému ale na místě podala advokátka stížnost, a případ tak bude řešit městský soud,“ řekla Novinkám mluvčí soudu Libuše Jungová.

Řidička ale nadále zůstává v léčebně v pražských Bohnicích. „Obvodní soud pro Prahu 8 už začátkem ledna souhlasil s převzetím do psychiatrické léčebny, takže tam stále je,“ doplnila Jungová.

Osmadvacetiletá žena, která měla již celkem osmnáctkrát zakázáno řízení, jezdila po Praze původně v autě značky Kia. To jí policisté na konci prosince po bouračce zabavili. Hned nato si pořídila nové, ve kterém ji hlídka o několik dnů později opět chytila. [celá zpráva]

Žena se pokoušela hlídce ujíždět

„Soud vystavil zabrání dvou aut. Je to druh ochranného opatření, pokud nelze pachatele stíhat, jako v tomto případě. Žena tvrdila, že jedno auto darovala, ale ověřením v registru vozidel bylo zjištěno, že je stále vedena jako vlastník,“ konstatovala mluvčí Jungová.

Nepříčetnou ženu policisté několikrát přistihli při řízení auta. V několika případech jim dokonce ujížděla a způsobila malou nehodu. Řidičský průkaz jí policisté zadrželi, a to na základě celkem pěti nyní platných zákazů řízení motorových vozidel, z nichž nejdelší jí zakazuje sednout za volant na dlouhých 48 měsíců.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám