Hlavní obsah

Některé děti zraněné po pádu z vyhlídky zůstávají v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Markvartice

Policie se nadále zabývá okolnostmi a příčinami pádu skupiny osob z vyhlídkové věže Triangl v Markvarticích na Děčínsku. Ve čtvrtek večer se při něm zranilo osm dětí a jeden praktikant. Některé děti jsou po ošetření již doma, jiné zůstávají v nemocnici.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Zřícená vyhlídka na Děčínsku

Článek

Kriminalisté případ prověřují jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. „Případ se vyvíjí, konkrétní úkony činěné v této věci nemohu nyní komentovat,“ řekla v neděli Právu policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Čtyři děti, které s lehčími zraněními převzala děčínská nemocnice, byly propuštěny domů již v pátek.

„Pokud vše půjde dobře, budou tři dětští pacienti hospitalizovaní v ústecké Masarykově nemocnici propuštěni pravděpodobně ve druhé polovině příštího týdne,“ řekla Právu mluvčí společnosti Krajská zdravotní Jana Mrákotová.

Ve zřícené rozhledně je ztrouchnivělé dřevo. Napohled byla v pořádku, říká provozovatel

Krimi

Dívka, která byla transportována do pražské Thomayerovy nemocnice, byla domů propuštěna v sobotu. „Vše tedy dopadlo dobře,“ řekl Právu mluvčí nemocnice Petr Culek a připomněl, že původní podezření na poranění pánve se u pacientky nepotvrdilo.

Jedno dítě skončilo se zraněním v nemocnici v pražském Motole. „Stále zde zůstává na pozorování,“ řekla v sobotu Právu zástupkyně tiskové mluvčí nemocnice Jana Merxbauerová.

Na Děčínsku se propadla s dětmi rozhlednaVideo: Aktu.cz

Nejpravděpodobnější příčinou pádu dětí, je přetížení vyhlídkové plošiny. Místostarosta Markvartic Libor Kunte (Místní hnutí za harmonický rozvoj) uvedl, že místo čtyř přípustných lidí jich vystoupalo na plošinu nejméně patnáct včetně dvou dospělých, a proto se podlaha pod nimi propadla.

Spolek Triang Markvartice, který rozhlednu provozuje, se v reakci na událost rozhodl, že věž nechá odstranit, aby se do budoucna podobné neštětí nemohlo opakovat.

Vyhlídka na Děčínsku byla při pádu dětí skoro čtyřnásobně přetížená

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám