Hlavní obsah

Někde musel být vidět. Brutálního násilníka z lesoparku v Praze policie hledá v dalších záznamech kamer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Již bezmála měsíc uniká policii pachatel brutálního útoku na ženu v pražském Kunratickém lese, zatím k němu nevedly žádné ze stop ani získaných svědectví. Podobu jeho obličeje nebylo možné sestavit, policie ale s pomocí již prvotních informací o zhruba 190 cm vysokém muži s kudrnatými vlasy sází mimo jiné na záznamy bezpečnostních kamer, u kterých je pořád šance na úspěch při pátrání.

Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Kriminalisté vyhodnocují poznatky, mimo jiné také kamerové záznamy,“ sdělil v pondělí Novinkám mluvčí policie Richard Hrdina.

Zatím se podezřelého nepodařilo určit, policisté se postupně probírají hodinami záznamů bezpečnostních kamer z okolí místa činu i širší oblasti.

Již dříve vyšetřovatelé uvedli, že zajistili řadu stop, mezi nimiž byl i biologický materiál, který lze podrobit genetickému zkoumání a srovnávat s databází DNA s profily již v minulosti usvědčených pachatelů. Shoda se zatím nenašla, tato část prověřování ale dál pokračuje.

Pachatel brutálního znásilnění v Kunratickém lese mluvil česky. Stále uniká, policie čeká na „genetiku“

Krimi

Rovněž nemohli poskytnout podobu obličeje násilníka, tzv. identikit, který se na základě svědectví vytváří kresbou či sestavováním jednotlivých částí tváře. Do obličeje pachateli nikdo pořádně neviděl, podle Hrdiny tak sestavit identikit nebylo možné.

Zda tomu bránil svým chováním a pohybem, nebo se třeba maskoval, policie neupřesnila. Podle mluvčího vyšetřovatelé zatím další podrobnosti k případu nesdělují.

Podstatnou otázkou obecně při vyšetřování je, jaký měl pachatel vztah k místu činu a oběti. Pátrání pak značně znesnadňuje situace, kdy jde o zcela nahodilý čin a při zkoumání okolností v nich nejsou znát souvislosti a není se čeho chytit.

Chceš umřít hned, nebo v bolestech? Za znásilnění a pokus vraždy školačky z Plzně soudí mladíka z Ukrajiny

Krimi

Z dřívějších informací plyne, že podezřelému by mělo být kolem 35 let, je 180 až 190 cm vysoký a podle popisu má hnědé kudrnaté vlasy. Při činu měl na rukou modré latexové rukavice a silně zapáchal. Muž hovořil česky.

Vyšetřovatelé uvedli, že útok a znásilnění byly velmi brutální. Zdravotní stav oběti policie nekomentovala.

V krátké době se jednalo o druhý vážný incident v Kunratickém lese. Koncem ledna tam policie pátrala po 23letém muži, který napadl několik lidí. Do akce nasadila desítky policistů, vrtulník s termovizí nebo policisty na koních. Den předtím poranil útočník v Hostavicích ženu sekerou, později se přiznal i k vraždě muže u Kyjského rybníka.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie v Kunratickém lese vyšetřuje znásilnění

Znásilnění holčičky otřáslo lidmi z Jihlavy. „Nikomu nebylo divné, že starší chlap vede na záchod malou holku?“

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám