Hlavní obsah

Nejtragičtější den na českých silnicích. Vyhaslo šest životů

Pátek 14. ledna se bohužel zapíše do kronik jako jeden z vůbec nejtragičtějších dnů na českých silnicích. Vyhaslo celkem šest životů. Ani v minulém roce nebyl žádný den, kdy by na silnicích v tuzemsku zemřelo více lidí.

Tragická nehoda na JabloneckuVideo: Aktu.cz

 
Článek

Loni bylo v nejtragičtějších dnech roku zaznamenáno při dopravních nehodách na silnicích pět mrtvých. Takových dní bylo v roce 2021 celkem šest. Letos se v pátek 14. ledna stalo celkem pět smrtelných nehod, při nichž zemřelo šest lidí. Při třech z těchto tragických nehod zemřeli lidé po vyjetí auta mimo silnici. Ve dvou případech policisté uvedli, že vozovka byla kluzká.

Za celý loňský leden zemřelo na silnicích v Česku 25 lidí. Letos je zatím k dnešku jen za polovinu ledna již obětí nehod 21. Loni na začátku roku ale platila v zemi mnohem přísnější protiepidemická opatření než letos, což mělo dopad i na pohyb lidí po Česku.

Ženu na přechodu srazila řidička v SUV. Chodkyně v nemocnici zemřela

Krimi

Náraz do stromu, neštěstí na přechodu

Jedna z pátečních tragických nehod se stala v Lučanech nad Nisou na Jablonecku. Před 19. hodinou tam sedmapadesátiletá žena přecházela přechod pro chodce u pekárny. Když jí chybělo k překonání silnice už jen pár kroků, srazilo ji SUV tovární značky Suzuki, které řídila 45letá řidička.

Foto: Aktu.cz

Chodkyně v nemocnici zemřela.

Další z pátečních nehod si vyžádala dva životy, když mezi Lechovicemi a Boroticemi na Znojemsku osobní auto na kluzkém povrchu vyjelo ze silnice a narazilo do stromu. V autě zahynula přímo na místě havárie spolujezdkyně a později po převozu do nemocnice také řidička vozu.

Po nárazu do stromu zemřela v pátek i spolujezdkyně v autě, které u Mirotína na Pelhřimovsku rovněž vyjelo ze silnice. Zahynul i jednačtyřicetiletý řidič osobního auta, který u Nových Heřminov na Bruntálsku také sjel z cesty. Podle policie byla silnice namrzlá. Dalším zemřelým byl třiačtyřicetiletý muž, který zahynul po srážce dvou osobních aut v pražské Libni.

Dvě ženy zemřely na Znojemsku po nárazu auta do stromu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám