Hlavní obsah

Nejprve si dům v Praze obhlédl jako dělník, pak se vrátil a zapálil ho

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie pátrá po muži, který na začátku září úmyslně podpálil podkroví jednopatrové rekonstruované budovy na pražském Ortenově náměstí. Policie díky záznamům z bezpečnostních kamer zjistila, že pachatel se na místě objevil několik dní před požárem oblečený jako dělník. O případu ve čtvrtek informoval policejní mluvčí Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Pachatele zachytily bezpečnostní kameryVideo: Policie ČR

 
Článek

K požáru podkroví jednopatrové, právě rekonstruované budovy vyjížděli hasiči nad ránem 1. září, pachatel se však podle policistů na místě objevil už o pár dní dřív, konkrétně 28. srpna.

„Byl oblečen jako dělník, tedy do montérek, na hlavě měl ochranou helmu a na očích pracovní brýle. Při této návštěvě si zjevně na místo následného činu přinesl žebřík a další potřebné propriety,“ uvedl policejní mluvčí.

Ohněm, který o pár dní později založil, způsobil muž majiteli škodu asi půl miliónu korun, i přes zásah hasičů shořela asi polovina zmiňované budovy.

„Popisovaná situace je o to vážnější, že žhář založil oheň uprostřed vnitrobloku několika bytových činžovních domů,” konstatoval Hulan. Pachateli hrozí za poškození cizí věci až tři roky za mřížemi.

Policii se zatím žháře nepodařilo vypátrat, obrací se proto nyní s prosbou o pomoc na veřejnost. „Pokud muže na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jeho totožnost, místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám