Hlavní obsah

Nehoda zastavila dopravu na Slovensko

Novinky, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KYJOV

Vážným zraněním řidičů a dvěma lehkými zraněními cestujících skončila ve čtvrtek nehoda mrazírenského auta s linkovým autobusem ČSAD Kyjov. Další cestující z autobusu byli po prohlídce lékařem propuštěni. V kopci na silnici z Kyjova do Vlkoše řidič s nákladem nanuků z nezjištěných příčin vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím autobusem.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto

Článek

Karosa po střetu skončila v příkopu a jen šťastnou náhodou se nepřevrátila. Také zcela zničený nákladní automobil se zastavil mimo vozovku. Policejní vyšetřovatel, který na místo nehody přijel, odmítl Právu podat bližší informace. Policisté ze skupiny dopravních nehod mu případ nepředali, protože byli odvolání k dalšímu střetu dvou osobních vozidel na stejné silnici z Kyjova do Veselí nad Moravou.

Příčina bude předmětem šetření, v úvahu zatím připadá nepřiměřená rychlost, technická závada i mikrospánek. Nehoda se stala na silnici, která je v současnosti používána jako objízdná trasa uzavřeného hlavního tahu z Brna do Uherského Hradiště a dál na Slovensko. Již tak frekventovaná komunikace je přivedením dálkové a mezinárodní dopravy přetížena. Z důvodu nehody se provoz na čtyři hodiny zastavil. Tak dlouho trvalo, než se těžké technice podařilo vyprostit a odstranit vraky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám