Hlavní obsah

Nehoda uzavřela dálnici D8. Boural kamion s kravami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veltrusy
Aktualizováno

Kvůli nehodě kamionu převážejícího krávy se ve středu ráno zkomplikoval provoz na dálnici D8 poblíž Veltrus na Mělnicku. Zvířata je nutné z havarovaného auta přeložit, některá uhynula. Krátce před 9:00 se zprůjezdnil směr na Německo, na Prahu zůstal uzavřený s odklonem na exitu 18 Nová Ves.

Nehoda na D8Video: Aktu.cz

 
Článek

Nehoda se stala kolem 2:00 na 14,5 kilometru dálnice D8, do problémů se dostal řidič kamionu převážejícího více než 30 krav.

Vozidlo skončilo na boku mimo silnici. Nehoda se podle informací dopravní policie obešla bez zranění lidí.

Veterináři nařídili zvířata z havarovaného auta neprodleně přeložit. Podle informací agentury Aktu.cz několik krav při nehodě uhynulo.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Překládání krav z havarovaného kamionu na dálnici D8

Policejní mluvčí Barbora Schneeweissová uvedla, že samotná překládka začala kolem 7:30.

„Zvířata byla na boku několik hodin, jsou ve stresu,“ zmínila mluvčí.

Podle informací hasičů na síti X jsou krávy vyčerpané, hasiči musí každou postavit na nohy pomocí jeřábu.

Hasiči dopoledne jedno zvíře po druhém vytahují z vozu. „Velmi šetrně je pak položíme na zem, dáme jim vodu, uklidňujeme je a snažíme se, aby krávy samy vstaly a přešly do náhradního auta,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Jan Sýkora.

Foto: Policie ČR

Havarovaný kamion skončil na boku

V okolí místa nehody se tvoří dlouhé kolony, čekání je na desítky minut. Již ráno se omezení v dopravě odhadovalo na několik hodin, uvedla policie na síti X.

"Dálnici jsme původně raději uzavřeli celou, kdyby se zvířata rozutekla, teď už to není nutné, po několika hodinách, kdy ležela ve voze, se nemohou moc hýbat, je to, jako když si člověk přesedí nohu. Chvíli jim to trvá, než se postaví, “ dodával Sýkora.

Nehoda kamionu na dálnici D8Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Směr na Německo policie před 9:00 zprůjezdnila, na Prahu zůstala dálnice uzavřená s odklonem na exitu 18 Nová Ves. Dopravu policie odklání z dálnice na souběžnou silnici číslo 608. Podle prvotních odhadů omezení potrvá nejméně do 11:00.

Podle Schneeweissové dopravu v ranní špičce navíc zkomplikovala jedna menší nehoda dvou osobních aut kolem 7:30 na objízdné trase.

Foto: Pavel Jaňurek, novinky.cz

Kamion na D8

Hromadná nehoda zkomplikovala dopravu na D5 u Prahy

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám