Hlavní obsah

Nehodu na Znojemsku s pěti zraněnými zavinil riskantní předjížděcí manévr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trnové Pole
Aktualizováno

Následky střetu dvou osobních aut a autobusu ve čtvrtek ráno likvidovali hasiči na Znojemsku. Nehoda zablokovala silnici I/53. Záchranka ošetřila pět zraněných, jednoho muže transportovala do nemocnice vrtulníkem. Podle předběžných závěrů policie bylo za kolizí riskování jednoho z řidičů, který měl předjíždět autobus před horizontem na dvojité plné čáře.

Foto: Twitter Policie ČR

Dopravní nehoda na Znojemsku

Článek

Nehoda se stala na silnici I/53 u Trnového Pole na Znojemsku. „Došlo ke střetu dvou automobilů a jednoho autobusu,“ uvedla policie na síti X s tím, že silnice byla nejdřív zcela neprůjezdná, později již mohli řidiči jezdit místem kyvadlově.

Mluvčí záchranářů Michaela Bothová uvedla, že její kolegové ošetřili pět zraněných. „Středně těžce zraněného muže jsme letecky převezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno,“ zmínila mluvčí.

Dva lehce zraněné zdravotníci odvezli sanitkou do nemocnice ve Znojmě, zbylé dva lidi, rovněž lehce zraněné, nechali záchranáři po ošetření na místě.

Foto: Twitter Policie ČR

Nehoda na Znojemsku

Policie později uvedla, že předběžné prověřování okolností nehody ukazuje na riskantní jízdu jednoho z řidičů osobního vozidla.

„Před horizontem a na dvojité plné čáře měl předjíždět autobus. Během riskantního manévru se střetl s protijedoucím automobilem,“ informovala policie.

K nehodě ještě přibyl další autobus, který podle policejního mluvčího Petra Valy silnici zablokoval za nehodou, když se snažil otočit.

Foto: Twitter Policie ČR

Nehoda na Znojemsku

Řidič vyjel mimo dálnici a dostal smyk, popsala policie nehodu na D2, při které zemřeli silničáři

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám