Hlavní obsah

Nechám tě otrávit a zlikvidovat, vyhrožoval muži recidivista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni v červenci napadl a oloupil 54letý recidivista z Hranic na Přerovsku o zhruba čtrnáct let mladšího muže. K hlavnímu líčení u soudu, který má případ řešit, jej příští týden přivede policejní eskorta, protože ve čtvrtek na něj byla uvalena vazba. Muž byl navíc obviněn z vydírání. Právo o tom v pátek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Novinky.cz

Článek

Z vydírání byl muž obviněn, protože vyhrožoval své oběti likvidací, pokud bude u soudu svědčit.

Oba, jak obviněný, tak muž, který byl loni v létě oloupen, žijí na hranické ubytovně a jsou osobami bez domova. Minulou sobotu došlo ze strany agresora na první slovní výhrůžky.

„Před ubytovnou začal poškozenému před dalším obyvatelem ubytovny vyhrožovat, že jestli bude u soudu vypovídat, tak už budovu soudu neopustí,“ uvedla mluvčí.

Následující den se na stejném místě situace opakovala. „Své oběti muž řekl, že pokud uslyší u soudu své jméno a (poškozený) věc nestáhne, nechá ho zlikvidovat a neobejde se to bez následků. Neuplynuly ani dvě hodiny a při večeři v ubytovacím zařízení mu opět vyhrožoval újmou na životě, pokud bude vypovídat v jeho neprospěch,“ konstatovala Zajícová.

Své výhrůžky podle ní agresor umocňoval nadávkami, vulgárními výrazy a také tím, že muži řekl, že ví, kde pracuje a kde se pohybuje. Zastrašoval ho podle policie, že ho nechá „otrávit a zlikvidovat“.

Z jedné prodejny zlodějka před ostrahou utekla, v jiné takové štěstí neměla

Krimi

„Poškozený čtyřicátník se začal obávat zkušeného recidivisty, který má v rejstříku trestů více než desítku záznamů za násilnou trestnou činnost a taky ve vězení nějaký ten rok poseděl. Dlouho neváhal a obrátil se na zdejší policejní oddělení s žádostí o pomoc a vyřešení jeho bezvýchodné situace,“ poznamenala mluvčí.

V úterý byl podezřelý na základě souhlasu státního zástupce zadržen a ještě týž den mu bylo sděleno obvinění ze zločinu vydírání. Hrozí mu trest odnětí svobody od dvou do osmi let.

„Z naší strany byl vydán podnět k podání návrhu obviněného do vazby, který státní zástupce i soudce podpořili, a recidivista byl ve čtvrtek předán do vazební věznice v Olomouci, kde bude čekat na rozhodnutí soudu,“ dodala Zajícová.

Muži se nelíbila jízda mladého řidiče. Surově ho ztloukl

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám