Hlavní obsah

Muži se nelíbila jízda mladého řidiče. Surově ho ztloukl

S nečekanou surovostí se setkal minulý týden 18letý mladík na Semilsku. Podle policie ho bil hlava nehlava 56letý muž, kterému se zřejmě nelíbilo, že mladík kolem něj projel v autě moc blízko. Útočník pak vyhrožoval i dalším lidem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladý muž jel minulý pátek v Lomnici nad Popelkou za kamarádem. V jedné ulici podle policie projel příliš blízko muže, který tam odhazoval sníh. Ten to měl pochopit jako osobní provokaci a chtěl si to s mladíkem vyřídit. Ten se o chvíli později vrátil, aby zastavil u domu kamaráda.

„Starší muž nezaváhal, přišel k jeho autu, otevřel dveře u řidiče a začal ho bít pěstmi do hlavy a hrudi, přitom v ruce svíral nezjištěný kovový předmět, který zesiloval účinek jeho útoku. Mladík dostal nejméně deset ran pěstí do hlavy,“ vylíčila mluvčí policie Ivana Baláková.

Když chtěl mladík vystoupit, muž ho chytil za nohu a vyhrožoval mu zlomením kolene, vykrvácením a smrtí. Po chvíli útok ustal a řidič popojel s autem a vystoupil. To však neměl dělat, protože muž se něj opět vrhl. Chtěl ho udeřit pánvičkou.

Recidivista v centru Semil znásilnil ženu. Je ve vazbě

Krimi

„To už se na místo dostavili i otcové obou kamarádů a jim všem vyhrožoval zabitím. V té době už jsme přijali tísňové volání na naši linku 158 a operační důstojník na místo vyslal hlídku včetně psovoda,“ konstatovala Baláková.

Násilník zkrotl až ve chvíli, kdy uviděl služebního psa. Policisté mu naměřili jedno promile alkoholu v dechu. Byl obviněn z trestných činů ublížení na zdraví, nebezpečného vyhrožování a také výtržnictví, za které mu hrozí tříletý trest odnětí svobody. Protože to byl recidivista, byl vzat do vazby.

Mladík podle policie utrpěl tržnou krvácející ránu na hlavě, otřes mozku a pohmožděniny hrudníku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám