Hlavní obsah

Nechal psa v přehřátém autě, zoufalé zvíře vyrazilo okno

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malé pochopení pro nejlepšího přítele člověka prokázal v neděli pětašedesátiletý muž v Brně. Ve slunné odpoledne, kdy se teplota šplhala nad 25 stupňů, nechal svého psa zavřeného v autě zaparkovaném na Vodově ulici a odešel pryč. Uvnitř auta přitom může teplota stoupnout za relativně krátkou dobu i o několik desítek stupňů a zvířatům hrozí přehřátí, kolaps, a dokonce i smrt.

Foto: Městská policie Brno

Zoufalý pes ve snaze dostat se z auta rozbil sklo, zachránili ho strážníci.

Článek

„Kříženec dobrmana v autě evidentně trpěl, protože strážníci si už zpovzdálí všimli, jak se snaží vystrčit ven hlavu pootevřeným oknem. Neustále se tlačil na sklo, a než stačila hlídka vůbec přijít blíž, zoufalý pes celé okénko vyrazil a vyskočil ven. Majitel ho však nechal uvázaného na vodítku, a tak zůstal kříženec viset z auta za krk. Strážníci ho okamžitě odmotali a odepnuli a viditelně přehřáté zvíře odvedli do stínu, kam mu přinesli i misku s vodou,“ prohlásil mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci vyčerpanému psovi také postupně ochlazovali vodou tělo a pak jej pro jistotu nechali odvézt do péče ošetřovatelů v útulku městské policie.

Když majitel přišel k autu, tvrdil, že se vzdálil jen na dvacet minut, přestože strážníci psa zachránili více než před hodinou. Nezodpovědný majitel se nyní bude muset zpovídat před správním orgánem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám