Hlavní obsah

Nechal je krást a pak ho udali. Sekuriťák z Klatov se pomstil útokem železnou tyčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krádeže v obchodním domě Tesco v Klatovech procházely čtveřici zlodějů díky dohodě s pracovníkem ostrahy. Když je ale nakonec policisté lapili, tak zaměstnance bezpečnostní agentury Václava Vojtu (56) udali, že jim pomáhal. Ten se pak pomstil tím, že jednoho z lapků málem ubil železnou tyčí.

Obžalovaný Václav Vojta u klatovského souduVideo: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

Za pokus těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví potrestal ve středu klatovský soud Vojtu 32 měsíci vězení s podmíněným odkladem na čtyři roky.

Zároveň mu uložil zaplatit zdravotní pojišťovně téměř dvacet tisíc korun za výlohy spojené s léčením zraněného muže. Rozhodnutí je pravomocné.

Opravdu jsi chtěl skončit jako sekuriťák? Rusy láká do armády svérázné video

Válka na Ukrajině

Trest si Vojta vyjednal se státní zástupkyní a soud dohodu schválil. „Jedná se o souhrnný trest, kdy jsme zrušili rozsudek z předchozího odsouzení za pomoc ke krádeži,“ uvedl předseda senátu Petr Sperk.

Podle obžaloby napadl Vojta dvaačtyřicetiletého Mariána Ž. loni v červenci na náměstí Míru v Klatovech.

Foto: Novinky

Obžalovaný Václav Vojta u klatovského soudu

„Po předchozí slovní rozepři s poškozeným a následné vzájemné potyčce zaútočil na Mariána Ž. železnou tyčí. Nejprve ho udeřil vší silou do hrudníku a hlavy. Když napadený upadl na zem, tak jej opět praštil do hlavy,“ popsala státní zástupkyně Marcela Šímová s tím, že v dalším útoku obžalovanému, který byl pod vlivem alkoholu, zabránili svědci.

Měl zlomenou lebku

Zraněného muže převezla záchranka do nemocnice, kde mu lékaři zjistili tříštivou zlomeninu lebeční kosti v týlní oblasti.

„Podle znalců mohou údery vedené na temeno hlavy tvrdým předmětem velkou intenzitou vést až k pohmoždění mozku či nitrolebnímu krvácení, což jsou již život ohrožující zranění,“ upozornila Šímová.

Sám obžalovaný k se incidentu nechtěl vyjadřovat. „Už se k tomu nebudu vracet,“ řekl.

Kradl s družkou v prodejně, pracovníka ostrahy bodl muž v Hranicích nožem

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám