Hlavní obsah

Nebudu mít na jídlo, postěžovala si seniorka, když platila výměnu zámku za 6000

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest tisíc korun inkasoval o víkendu podomní zámečník od 72leté ženy za výměnu zámku v Pardubicích. Vystrašil ji historkami o vloupání. Zámečník si o částku řekl, přestože mu žena sdělila, že nebude mít na jídlo.

Foto: MP Pardubice, Bez zdroje

Podomní zámečník si řekl o 6000 korun.

Článek

O případu informovala v neděli městská policie, která také přijala oznámení od příbuzného seniorky. Ten přišel na návštěvu ve chvíli, kdy zámečník dokončil výměnu a spolu se společníkem odcházeli. Hlídka dvojici zanedlouho našla a 36letý muž se k výměně zámku přiznal.

„Se svým společníkem vystrašil ženu historkami o vloupání a nutnosti pořídit si nový zámek natolik, že žena, která byla v bytě sama, tomuto nátlaku podlehla a s výměnou souhlasila. Přemrštěná částka 6000 korun vyřčená až po provedení montáže však seniorku zaskočila,“ uvedl mluvčí strážníků Jiří Sejkora.

Foto: MP Pardubice, Bez zdroje

Podomní zámečník si řekl o 6000 korun.

Seniorka si však netroufla nezaplatit, i když si mužům posteskla, že nyní nebude mít na jídlo. Muž za přítomnosti hlídky zámek opět vyměnil, ale do vrácení peněz se mu nechtělo. Vymlouval se, že má jen tři tisíce a zbytek má jeho společník.

„Ten se ale na místo odmítal vrátit. Nakonec tento statečný muž místo sebe poslal řidiče taxislužby, který přivezl chybějící částku,“ konstatoval Sejkora.

Případ si převzala Policie ČR, protože strážníci zjistili, že podobných případ může být více. Policisté budou zjišťovat, zda došlo k trestnému činu, případně jakému. Poškození se mohou obrátil rovnou na policii. Prodejce také porušil vyhlášku města o zákazu podomního prodeje.

Proč v ČR zdražila elektřina nejvíce? Jinde zavedli opatření rychleji, míní analytici

Ekonomika

Reklama

Související témata:
Podomní prodej

Výběr článků

Načítám