Hlavní obsah

Naštvaný cestující zranil strojvedoucího metra, hledá ho policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rozbité okno v kabině pražského metra a uvnitř zraněného strojvedoucího za sebou nechal muž po útoku z počátku září. Řidič metra utrpěl tržnou ránu v obličeji. Útočníka zaznamenala bezpečnostní kamera, policie po něm pátrá.

Muž podezřelý z napadení strojvedoucího v metruVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal už před více než měsícem na lince B ve stanici Kolbenova, podezřelého se ale dosud nepodařilo dohledat. Policie se proto nyní obrátila na veřejnost s žádostí o pomoc s jeho ztotožněním.

Na záznamu, který policie k případu zveřejnila, je vidět, že muž měl se strojvedoucím nejdřív slovní konflikt na dálku, ten ale vyústil v napadení.

„Dosud neznámý muž rozbil pěstí skleněnou výplň okna u strojvedoucího, čímž se uvolnilo otevírací madlo okénka, které zasáhlo strojvedoucího do obličeje, což mu způsobilo tržnou ránu v obličeji,“ informovala v úterý o případu mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z napadení strojvedoucího v metru

Kamery podezřelého zachytily nejen na nástupišti, ale také při jízdě na eskalátoru.

„Pokud ho poznáváte, ozvěte se, prosím, na linku 158,“ dodala mluvčí s tím, že policisté případ prověřují jako výtržnictví a poškození cizí věci, za což hrozí až dvouleté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám