Hlavní obsah

Násilník chtěl po turistce v Praze peníze, pak ji přetáhl židlí. Policie zveřejnila video

Neznámý násilník napadl v dubnu podle kriminalistů turistku, kterou si vyhlédl, když byla na procházce Prahou. Chtěl po ní peníze a praštil ji židlí. Na útěku ho zachytila kamera.

Loupežné přepadení v centru PrahyVideo: Policie ČR

 
Článek

Žena vyrazila 21. dubna večer na procházku. Když procházela Opletalovou ulicí, oslovil ji muž a následoval ji do hotelu. Turistka měla obavu, aby s ní nešel do pokoje, proto odbočila do občerstvení. Tam po ní muž začal požadovat peníze.

„Poškozená nakonec svolila s tím, že mu vydá menší částku na jídlo a v momentě, kdy z kabelky vytáhla peněženku, tak ji muž začal surově bít pěstí do obličeje a dalších částí těla,“ sdělila mluvčí policie Richard Hrdina.

Foto: Policie ČR

Podezřelý muž

Žena se bránila, a proto začal být muž agresivnější. Popadl židli ze zahrádky a s velkou silou turistku podle policie udeřil. Pak sebral peněženku a utekl. V pasáži ho dobře zachytila kamera, policistům se ho však do této doby nepodařilo zadržet. Požádali o pomoc veřejnost, která může informace o jeho totožnosti sdělit lince 158.

Policie zadržela muže, který se z vycházky nevrátil do léčebny

Krimi

„Na záznamu má na sobě výrazný klobouček, který však ztratil při útěku, ale výrazným markantem k jeho rozpoznání mohou být výrazné boláky na horním rtu, výrazné sportovní boty a tetování na hřbetu pravé ruky v místě mezi palcem a ukazovákem,“ uvedl Hrdina.

Reklama

Výběr článků

Načítám