Hlavní obsah

Dvě vraždy a sebevražda ve Valašském Meziříčí: Otce, matku a dceru našli mrtvé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kriminalisté vyšetřují násilnou smrt tří dospělých lidí v bytě ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku, oznámila v úterý večer policie na Twitteru. Zřejmě jde o dvě vraždy a sebevraždu v rodině.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ve dvou případech je podezření ze spáchání trestného činu vraždy, v jednom na sebevraždu. Jedná se o rodinnou tragédii. Nikomu nehrozí žádné nebezpečí,“ uvedla policie.

Mluvčí policie Simona Kyšnerová ve středu ráno uvedla, že se jednalo o dvě ženy (matku a dceru) ve věku sedmapadesát a pětadvacet let a šedesátiletého muže (otce).

Kyšnerová neupřesnila, jakým způsobem došlo k úmrtí všech tří osob, nemělo však jít o použití střelné zbraně.

Muž žil v bytě sám

K tragédii došlo podle zjištění Práva v bytě ve čtvrtém patře v panelákovém domě v Havlíčkově ulici. Byt měl v předchozí době muž obývat sám.

Sousedé se o události dověděli až poté, co se o jinak zcela klidné místo začala zajímat policie. Ta se k informaci, že se něco stalo, dostala od spolupracovníků zemřelého muže. Chodil pravidelně do práce, a teprve když tam z ničeho nic nepřicházel, nedal o sobě vědět a nedařilo se s ním spojit, obrátili se jeho kolegové na tísňovou linku policie.

„Zatím nemůžeme sdělovat žádné podrobnosti. Místo činu ve středu do brzkých ranních hodin ohledávali kriminalisté. Na místě byl rovněž soudní lékař. Nyní čekáme na výsledky soudní pitvy a nadále provádíme úkony trestního řízení,“ uvedla Kyšnerová.

Ve Zlínském kraji bylo v loňském roce spácháno sedm vražd.

Jednou z nejtragičtějších kauz byl případ trojnásobné vraždy v Rožnově pod Radhoštěm, která se stala vloni 3. srpna. Oběťmi devětatřicetiletého střelce se staly jeho pětatřicetiletá družka a dvě dcery ve věku čtyř a šesti let. Pachatel po činu spáchal sebevraždu.

V Česku se loni stalo podle policejních statistik 150 vražd, o 45 více než předloni. Téměř polovina loňských vražd zůstala ve stadiu pokusu, většinu vrahů motivovaly osobní rozepře mezi příbuznými nebo partnery.

Trojnásobnou vraždu na Vsetínsku policie odložila, střelec se sám zabil

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám