Hlavní obsah

Narkoman se snažil rozehřát zmrzlého křečka nad svíčkou

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Brutální týrání zvířat, konkrétně psa a křečka, vyšetřují ostravští kriminalisté. Třiatřicetiletý muž, který je nyní ve vazbě kvůli drogám, je podezřelý, že v únoru utýral před zraky dvou nezletilých dětí křečka, kterého nechal umrznout na balkóně, a potom měl mučit také psa své přítelkyně. O případu informovala mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle mluvčí muž poléval křečka, který byl umístěn v kleci, černou tuší. "Zvíře potřísněné tuší měl pak s klecí ponechat na balkóně, nejméně po dobu dvou hodin. Křeček měl však umrznout, muž se jej snažil rozehřát nad plamenem svíčky,“ uvedla mluvčí.

Tomuto jednání podle ní pravděpodobně byla přítomna i jeho pětiletá dcera a také třináctiletá dcera jeho přítelkyně.

"Děsivému zacházení však pravděpodobně neunikl ani pes nezjištěné rasy. Muž je podezřelý, že do psa kopal, lil do něj alkohol a do očí mu stříkal slzný plyn. Zvíře měl poté zavřít do jiné místnosti, kde jej až následný den nalezla 13letá dcera majitelky psa. Bohužel však mrtvého,“ dodala mluvčí.

Muž byl obviněn z týrání zvířat a nyní je ve vazbě kvůli výrobě drog. "Pachatel trestného činu týrání zvířat může být potrestán trestem odnětí svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem. Nicméně za trestný čin nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek hrozí viníkovi trest odnětí svobody od dvou do deseti let,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám