Hlavní obsah

Lupiči řádili v Brně. Pokladní v bance peníze vydala, prodavačka se ubránila

Brno

Dvě přepadení během dvou dnů se odehrála minulý týden v Brně. Lupič v bance si odnesl desítky tisíc korun. Neúspěšný byl však druhý muž, který chtěl peníze v prodejně. Žena mu odmítla cokoliv vydat a spustila alarm. Po obou podezřelých pátrají policisté.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž podezřelý z přepadení bankyVideo: Policie ČR

 
Článek

Lupič přišel do banky minulý pátek v centru Brna. Požadoval peníze, a aby žádost zdůraznil, natáhl závěr pistole. Pokladní mu vydala desítky tisíc korun a on utekl.

„Dopadnout se jej bohužel nepodařilo ani následnou pátrací akcí. Kriminalisté získali video, na kterém je zachyceno mužovo nebezpečné počínání,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala s tím, že lidé by se ho neměli pokoušet zadržet.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z přepadení banky

Muž je 180 cm vysoký, štíhlé postavy, ve věku mezi 20 až 30 lety. Oblečený byl do černé bundy bomber s kapucí a na hlavě měl černou pletenou čepici. Pod bundou měl maskáčové triko a na nohou kotníčkové boty. Na obličeji měl nasazenou černou roušku s nápisem „Já ♥ svoji ženu“.

O den dříve vpadl do prodejny lupič v brněnských Žabovřeskách. Přišel k pokladní, která obsluhovala zákazníka, a namířil na ni zbraň s tím, že chce peníze.

Přepadení prodejnyVideo: Policie ČR

„Žena se ale zachovala nekompromisně a odvětila mu, že žádné nemá. Když muž ve výhrůžkách nepřestával, a navíc stupňoval agresi, spustila přepadená alarm. Toho se naštěstí lupič zalekl a z obchodu bleskově utekl,“ popsal Vala.

Hledaný je ve věku mezi 20 až 30 lety, hubené postavy a odhadované výšky kolem 170 cm. Oblečený byl do tmavé bundy se dvěma bílými pruhy s kapucí, pod kterou měl čepici s kšiltem.

Informace o obou mužích přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám