Hlavní obsah

Napadenou ženu v Praze resuscitovali, zakrvácený muž jim v tom bránil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi mužem a ženou, kteří byli značně opilí, došlo na Praze 6 k vzájemné potyčce. Žena skončila po útoku v bezvědomí, muž zůstal celý od krve. Když chtěli policisté ženě začít dávat první pomoc a resuscitovat ji, začal jim v tom muž bránit.

Resuscitace napadené ženy. Video: Policie ČR

 
Článek

K vzájemnému napadení došlo podle policistů v ulici Jugoslávských partyzánů začátkem února. Nad ženou, která ležela na zemi a sotva komunikovala, stál při jejich příjezdu muž, který byl od krve.

Mladý muž chtěl v Praze vlézt do kontejneru. Zasekl se a zemřel

Krimi

„Oba účastníci byli ve značném stavu podnapilosti, ale svědci na místě uvedli, že se oba vzájemně napadali a ve chvíli, když muž do ženy strčil, ta upadla na zem a zůstala bezvládně ležet,“ popsal mluvčí policie Richard Hrdina.

V průběhu komunikace s policistkou začala žena ztrácet vědomí, záhy omdlela a upadla do bezvědomí. Když chtěla hlídka ženě začít poskytovat první pomoc, začal jí v tom útočník bránit se slovy „já ji ochráním“.

„V průběhu nepřímé srdeční masáže se žena několikrát částečně probrala, ale ne tak, aby policisté mohli resuscitaci ukončit. Z toho důvodu se rozhodli na poškozenou přiložit defibrilátor AED, který však nedoporučil výboj, a tak pokračovali v masáži dál,“ dodal Hrdina.

Po dalším oživování se žena začala postupně probírat a bránit se. V plném vědomí ji pak policisté předali záchranářům, kteří ji převezli do nemocnice. „Oba zúčastnění jsou podezřelí ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což jim v případě odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi,“ doplnil mluvčí.

Krabička, která vybuchla na Domažlicku, byla podomácku vyrobený nástražný systém

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám