Hlavní obsah

Napadení fanouška v Budějovicích vyšetřuje policie, členy ochranky propustili

České Budějovice

Policisté prověřují incident z nedělního prvoligového utkání mezi fotbalisty Českých Budějovic a Jablonce, kdy několik mužů z bezpečnostní služby surově napadlo jednoho z fanoušků hostí. Chování služby už odsoudil i jihočeský prvoligový klub a bezpečnostní služba útočníky propustila.

Foto: Mapy.cz

Fotbalový stadion v Českých Budějovicích

Článek

Na videu, které koluje po sociálních sítích, se hned několik členů bezpečnostní služby pustilo do jednoho příznivce Jablonce, vláčí jej po zemi, kde ho bijí pěstmi a kopají do něj.

„Celý incident i vše, co mu předcházelo, je předmětem vyšetřování. Vyhodnocujeme i videozáznamy a také zjišťujeme, co konfliktu předcházelo,“ sdělil Právu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Příznivkyně českobudějovického klubu, která na utkání byla, Právu incident popsala.

„Snad v životě jsem se nesetkala s takovou agresivitou, s jakou se ochranka do fanouška Jablonce pustila. Nešetřili ranami, ani když už ležel na zemi. Podle mě k tomu neměli jakýkoliv důvod. Snažila jsem se všemu zabránit, když jsem na ně křičela. Doufám, že za tohle někdo ponese zodpovědnost,“ uvedla žena.

Jihočeský klub se od chování bezpečnostní služby distancoval. „SK Dynamo České Budějovice důrazně odsuzuje a distancuje se od agresivního chování několika členů pořadatelské firmy PS Patrol v sektoru hostujících vlajkonošů,“ uvedlo vedení klubu v tiskové zprávě.

Vedení firmy PS Patrol, která měla bezpečnost na stadionu v době utkání na starosti, už propustilo některé zaměstnance.

„Osoby, které se tohoto nepřiměřeného zákroku směrem k fanouškům FK Jablonec dopustily, byly propuštěny ze služeb pořadatelské firmy a podle informací klubu jsou ony i celý incident v současné době vyšetřovány Policií České republiky, se kterou klub úzce spolupracuje a poskytuje veškerou potřebnou součinnost,“ doplnil mluvčí Dynama Dušan Mendel.

Fanouška při zápase Bohemians napadla pětice maskovaných mužů

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám