Hlavní obsah

Namol opilý řidič autobusu s cestujícími jel velmi nebezpečně. Pil jsem až po jízdě, řekl hlídce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Namol opilého řidiče autobusu nahlásili v červnu cestující na Lounsku. Šlo o autobus svážející zaměstnance do průmyslové zóny. Policisté mu naměřili 2,6 promile alkoholu v dechu.

Řidič z autobusu je podezřelý z trestného činu obecného ohroženíVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté byli k autobusu přivoláni na základě telefonického oznámení s tím, že 51letý šofér jede velmi nebezpečně. Hlídka autobus zastihla na parkovišti firmy, když cestující vystoupili.

Dechová zkouška byla podle policie s výsledkem 2,61 promile. Řidič měl ihned připravenou obhajobu, že se napil až po jízdě. „Teď jsem pil rum, měl jsem dva panáky,“ řekl řidič autobusu. Pak však tvrdil, že rum vyhodil už během cesty.

„V průběhu šetření policisté vyslechli většinu cestujících z autobusu. Někteří dokonce jízdu řidiče popsali tak, že jeho chovaní bylo natolik rizikové, že na další zastávce vystoupili a k nenastoupení přesvědčili další cestující,“ informovala v úterý mluvčí policistů Veronika Hyšplerová.

Podle cestujících jel řidič v hustém dešti velmi rychle a na červenou. O lampu veřejného osvětlení urazil zrcátko autobusu a v jednom případě málem způsobil vážnou nehodu, když se snažil předjet jiný autobus a nezajímalo ho auto v protisměru. Jeho řidič musel sjet až na krajnici.

Policisté řidiče podezírají z obecného ohrožení, ze které mu hrozí až osm let za mřížemi.

Řidič v Prostějově naboural pět aut. Naměřili mu přes čtyři promile

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám