Hlavní obsah

Naletěla na pohádku o íránském lékaři. Láska z internetu ji stála 40 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vidina společného života s „iránským lékařem“ se stala osudnou starší ženě z Jesenicka. Na internetu naletěla slibům podvodníka a ten ji připravil o 40 tisíc korun. Poté prozřela a vše oznámila policii. Novinkám to řekla v pondělí policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Profimedia.cz

Peníze

Článek

Poškozenou začátkem listopadu na sociálních sítích požádal o přátelství „íránský lékař“, který prý byl vyslaný na misi OSN do Pákistánu. Vzájemně si padli do oka a lékař ženě přislíbil společný život.

„Na to ale samozřejmě potřeboval nějaké peníze a budoucí partnerku o ně požádal. Ubezpečil ji, že je potřebuje na to, aby se mohl vyvázat ze smlouvy v Pákistánu, kterou je vázán. Žena mu proto postupně poslala 40 tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

Tím to ale neskončilo. Muž totiž potřeboval další peníze, tentokrát na odlet ze země soukromým letadlem. Na to by prý stačila částka 100 tisíc korun. „V ten okamžik zřejmě poškozená začala prozírat a další peníze již naštěstí neposlala,“ dodala Zajícová.

Princi z internetu poslala žena z Prostějovska skoro dva miliony, naletěla

Krimi

Žena dělala hloupou a nahrála si hovor s kyberšmejdem

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám