Hlavní obsah

Náklaďáku se pod viaduktem v Klatovech sroloval návěs. Zabil spolujezdce z protijedoucího auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Tragické následky má úterní nehoda, která se stala v Klatovech. Nákladnímu automobilu se pod viaduktem sroloval návěs, který spadl na protijedoucí vůz, kde cestovali dva lidé. Jeden z nich na místě zemřel.

Foto: ZZS Plzeňského kraje

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v ulici 5. května. Na místo vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému krátce před 13. hodinou.

Podle policejní mluvčí Ivy Vršecké jel 63letý řidič nákladního vozidla Ford s návěsem směrem od Železné Rudy. „Přehlédl dopravní značku, která vyznačuje výšku viaduktu. Prázdný návěs se poté zachytil o konstrukci viaduktu a sroloval se,“ popsala Vršecká.

Jeho kovová část následně prorazila čelní sklo protijedoucího automobilu značky Citroën, kde cestovaly dvě osoby. „Šedesátiletý spolujezdec utrpěl zranění neslučitelná se životem. O šest let staršího řidiče převezla do nemocnice záchranka,“ upřesnila mluvčí.

Dechové zkoušky u obou řidičů byly negativní. Policisté se dále zabývají příčinou i okolnostmi dopravní nehody. „Zajistili jsme místo a provedli likvidaci uniklých provozních kapalin,“ dodal za krajské hasiče Petr Poncar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám