Hlavní obsah

Náklaďák převážející bagr sundal na Znojemsku podvalníkem motorák z kolejí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Božice
Aktualizováno

Motorový vůz osobního vlaku zničený a mimo koleje, jeho strojvedoucí zraněný. Tak skončil v pondělí ráno střet osobního vlaku na trase Znojmo–Břeclav s automobilem převážejícím na podvalníku nakladač.

Foto: Drážní inspekce

Následky střetu vlaku s podvalníkem a bagrem na Znojemsku.

Článek

Nehoda se stala v 6:20 hodin na přejezdu, kde silnice II/397 na kraji nádraží v Božicích na Znojemsku křižuje železniční trať. Osobní vlak na cestě ze Znojma do Břeclavi tvořil motorový a přípojný vůz.

„Vlak se střetl s nákladním automobilem převážejícím bagr. Nehoda se udála na přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor,“ popsal událost mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Čelo vlaku se v místě před strojvedoucím rozbilo o podvalník s naloženým nakladačem. Těžká nákladní souprava strhla motorový vůz mimo koleje.

Foto: Drážní inspekce

Střet vlaku s podvalníkem a bagrem způsobil zhruba sedmimilionovou škodu.

Při nárazu se lehce zranil strojvedoucí. Záchranáři jej odvezli na chirurgii do Znojma. Cestující by měli být v pořádku. Řidič nákladního auta, který vjel na přejezd, měl podle policie negativní dechovou zkoušku.

Vyšetřovatel odhadl škodu zatím na 6,75 milionu korun, z toho za pět milionů je škoda na motorovém vozu. Na návěsu nákladního auta vznikla škoda za milion korun, na trati za 650 tisíc korun a na přilehlém plotu za 100 tisíc. Ještě je třeba vyčíslit poškození na přepravovaném nakladači.

Provoz na trati se zastavil, z Brna do Božic vyrazil nehodový vlak, aby poničený motorový vůz dostal zpět na koleje a odtáhl jej pryč.

Vlak vrazil do náklaďáku s bagrem na přejezdu u Liberce, 21 zraněných

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám