Hlavní obsah

Náklaďák autoškoly odjel na Náchodsku od nehody

– Náchod
Novinky, kub

Policie vyšetřuje okolnosti nehody dvou nákladních aut na Náchodsku. Vozidla se střetla zrcátky, jedno z nich pak skončilo v příkopu, zatímco druhé pokračovalo v jízdě. Jak se ukázalo, za volantem druhého vozu seděl žák autoškoly a vedle něj byl instruktor.

Foto: Policie ČR

Nehoda nákladních aut na Náchodsku

Článek

Nehoda se stala ve středu kolem 10. hodiny na silnici mezi obcemi Městec a Slavětín nad Metují. Náklaďáky se míjely na rovince, přičemž jeden z nich jel zřejmě blíž ke středu silnice. Následoval střet zpětnými zrcátky.

„Po střetu řidič jednoho z automobilů zabrzdil, autem však najel na krajnici a s ohledem na plný přívěs sjel do pravého příkopu, kde zůstal zaklíněn,“ informovala ve čtvrtek mluvčí policie Lucie Konečná.

Druhý řidič jel spolu s instruktorem ve voze autoškoly. „Z místa střetu odjel bez toho, aniž by splnil zákonem dané povinnosti,“ uvedla mluvčí s tím, že policie vypátrala řidiče s instruktorem později v Náchodě.

Řidič o chlup unikl smrti. Nákladní auto na D8 se převrátilo přímo před ním

Krimi

Dechová zkouška u obou mužů podle mluvčí vyloučila alkohol a nehoda se obešla bez zranění. Celkovou škodu policisté vyčíslili na 10 000 korun.

Podle informací Novinek řídil 18letý žák autoškoly. Jak spolu s instruktorem své počínání vysvětlovali, například zda si nehody případně nevšimli, policie neupřesnila.

Policisté připomněli, že stane-li se dopravní nehoda, jsou její účastníci povinni zastavit a přesvědčit se, zda jsou všichni v pořádku, případně jim poskytnout pomoc.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám