Hlavní obsah

Naháč v Kladně skokem rozbil čelní sklo policejního auta. Tvrdil, že je vlkodlak

– Kladno
Novinky, abe

O pořádné pozdvižení se postaral v pondělí v Kladně nahý muž. Jakmile spatřil dva městské strážníky, kteří se ho na základě oznámení o agresivním muži chystali zadržet, rozeběhl se proti jejich vozidlu a skokem na kapotu rozbil čelní sklo. Incident zachytila kamera.

BEZ KOMENTÁŘE: Nahý muž v Kladně zaútočil na strážníkyVideo: MP Kladno

 
Článek

Agresivní 37letý muž pobíhal v noci v okolí kladenského náměstí Sítná a rozbíjel auta. Kamerový systém jej zaznamenal v okamžiku, kdy vycházel z baru v Domě kultury a začal pronásledovat kolemjdoucí muže.

„V době, kdy šílenec zaběhl do Brněnské ulice, byla již na místě hlídka strážníků," řekla v pátek mluvčí městské policie Markéta Fröhlichová. Když muž spatřil jejich auto, rozeběhl se proti němu, vyběhl na kapotu a koleny skočil na přední sklo vozidla, které se nárazem rozbilo.

Foto: Policie ČR

Naháč skočil na čelní sklo policejního auta, které se následně rozbilo.

Následně se vrhl na vystupujícího strážníka a začal jej bít pěstmi a kopanci, zároveň měl křičet „Zab mě!”. Hlídka okamžitě použila teleskopický obušek a po chvíli se jí podařilo muže spoutat.

Zdemoloval, co mu přišlo do cesty

Útočník i oba strážníci utrpěli zranění, a to především řezné rázy z vysypaného skla. Muž celkem za noc poškodil pět zaparkovaných vozidel, poničil vybavení jednoho baru, proskočil několika skleněnými výplněmi dveří a rozbil bankomat. Po ošetření v nemocnici pomatenec tvrdil, že je vlkodlak. Skončil proto v psychiatrické léčebně.

„Muž je nyní podezřelý ze čtyř trestných činů, a to výtržnictví, poškození cizí věci, porušení domovní svobody a násilí proti úřední osobě," uvedla mluvčí strážníků Jana Šteinerová. V současné době probíhá zkoumání, zda byl útočník pod vlivem omamných látek.

Výběr článků

Načítám