Hlavní obsah

Na Znojemsku havarovala tři auta: čtyři mrtví, vážně zraněné dítě

Aktualizováno

U Pavlic na Znojemsku se v pondělí odpoledne srazila tři osobní auta. Čtyři lidé zemřeli na místě, vážně zraněné dítě převezli záchranáři do nemocnice. Silnice první třídy číslo 38 je zavřená.

Článek

"Čtyři lidé bohužel zemřeli ještě před příjezdem našich posádek, jejich zranění byla neslučitelná se životem. Dítě ve vážném stavu jsme letecky převezli do brněnské dětské nemocnice, ženu s mnohočetnými poraněními a na řízené ventilaci jsme převezli do bohunické fakultní nemocnice," uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Dodala, že na místě byl ošetřen i lehce zraněný muž.

Policejní mluvčí Kamila Haraštová ČTK řekla, že osobní auto značky Audi, které jelo ve směru od Znojma na Jihlavu, vyjelo z neznámého důvodu do protisměru a čelně se srazilo s protijedoucím volkswagenem. Nehoda zasáhla i další automobil, který jel za volkswagenem ve směru do Znojma. Jeho řidič utrpěl lehká zranění.

"Zemřeli tři lidé ze čtyř, kteří cestovali v audi, a řidička volkswagenu, která v autě jela s dítětem. Dítě odvezli záchranáři, stejně jako jedinou přeživší pasažérku z audi," uvedla Haraštová.

Policisté na místě nehody pokračují ve vyšetřování, zjišťují také totožnost zemřelých, dodala Haraštová.

Silnice ze Znojma na Moravské Budějovice je uzavřena od 16:50. Objízdná trasa ve směru od Moravských Budějovic vede přes Boskovštejn, Bojanovice, Hluboké Mašůvky. V opačném směru odklání policie provoz přes Vranovskou Ves směrem na Šumnou, Štítary a Ctidružice. Podle odhadu policistů zůstane silnice zavřená nejméně do půlnoci.

Foto: ČR Policie, ČTK

Čtyři lidé zemřeli a další tři utrpěli zranění při nehodě nedaleko Pavlic na Znojemsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám