Hlavní obsah

Srážka vlakových souprav u Otrokovic způsobila škody za třicet milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Pouze velmi lehkým zraněním strojvedoucího skončila vážná srážka dvou nákladních vlaků u Otrokovic na Zlínsku. Souprava jedoucí od Přerova narazila v noci na pátek do stojícího vlaku s novými osobními automobily. Strojvedoucí údajně vyvázl z neštěstí jen s otlačenými stehny.

Nehoda nákladních vlaků Video: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Škoda přesáhla třicet milionů korun, ze dvou třetin na poškozených vozech. Provoz páteřní železnice mezi Přerovem a Břeclaví zůstane zřejmě omezený až do pátečního odpoledne.

Vlak tlačil po srážce na Berounsku auto ještě sto metrů. Pro řidičku letěl vrtulník

Krimi

Neštěstí si vyžádalo především materiální škody. Kromě dvaceti milionů korun na poškozených převážených automobilech to je dalších jedenáct milionů na vlakových soupravách a statisícová škoda je i na železniční trati. „Při srážce poslední dva vozy stojícího nákladního vlaku vykolejily a jeden převážený osobní automobil z vlaku vypadl,“ informoval Právo mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Ve stanici Včelná vykolejil osobní vlak, nikdo se nezranil

Krimi

Policisté u strojvedoucího provedli dechovou zkoušku. Ta byla negativní. „Veškeré okolnosti této nehody prověřují naši kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti,“ potvrdila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Škoda po nehodě byla vyčíslena na desítky milionů

S odklízením nehody začali železničáři před pátečním polednem. „Ve vyloučeném úseku jsme pro cestující zavedli náhradní autobusovou dopravu. Na místě bude fungovat až do doby, kdy dojde k obnovení provozu. Předpokládané obnovení provozu lze dle informací od Správy železnic očekávat v řádu až několika hodin,“ uvedl mluvčí Českých drah (ČD) Robert Pagan. Přerušení provozu se dotklo i několika rychlíků, a to včetně dálkových spojů mezi Prahou a Zlínským krajem.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Sražené vlaky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám