Hlavní obsah

Na Vánoce zvolil smrt v plamenech

BRNO

U benzínky v brněnské Bauerově ulici, která sousedí s výstavištěm, se na Štědrý den upálil neznámý muž. Kriminalisté zjistili, že sebevraždu spáchal třicetiletý muž, který polovinu života prožil s babičkou, s níž měl poslední dobou stále více sporů. Život si vzal zřejmě právě kvůli depresím a sporům se starou paní.

Foto: Plzeňský Prazdroj

Pivovar Prazdroj, Gambrinus, Pivovarské muzeum a prostory Plzeňského historického podzemí navštívilo více než 275 tisíc příznivců pivní turistiky.

Článek

"V 05:35 si muž koupil na čerpadle kanystr s deseti litry benzinu. Tím se krátce poté vedle objektu polil, pak se zapálil a na místě zemřel," řekl brněnský policejní mluvčí Zdeněk Lubas. Na místo podle policie okamžitě vyjeli hasiči, zdravotníci i policejní hlídky. Muže ale již nezachránili.

Motiv činu se patrně podaří zjistit, až se bude vědět, kdo je mrtvým mužem, řekl Lubas. Zdůraznil, že sebevrah podle dosavadních zjištění nezanechal dopis na rozloučenou.

Podle brněnského psychologa Jiřího Brančíka je pravděpodobné, že sebevraždu spáchal člověk, který se cítil opuštěně a nezvládl své deprese. Psychiatři a psychologové se shodují v tom, že právě před Vánocemi se tak trápí více lidí. Potřebují odbornou pomoc.

Telefonické poradny i o svátcích

"Muž asi neunesl samotu. Mohl mít nějaké problémy, které neuměl vyřešit a s přicházejícími Vánocemi se mu zdály ještě tíživější," uvedl Brančík. Připomněl, že i o svátcích jsou v provozu telefonické poradny, kde lidé s depresemi najdou pomoc.

Sebevražda upálením se v Brně naposledy odehrála v březnu. Na Ústředním hřbitově zvolila smrt v plamenech padesátiletá žena trpící depresemi.

Nedávno se podobných sebevražd stalo v republice několik. Na situaci tehdy zareagoval i prezident Václav Klaus, který vyzval mladé lidi k větší odpovědnosti. Právě oni totiž tvořili podstatnou část sebevrahů.

Reklama

Související témata:

Související články

Koupil si benzín a zapálil se

Obrovský šok zažila obsluha čerpací stanice v Praze na Barrandově. Když prodávali teprve osmnáctiletému mladíkovi osm litrů benzínu, netušili, že se chce...

Výběr článků

Načítám