Hlavní obsah

Na Třebíčsku vybuchl lihovar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOHELNO

Mohutný výbuch otřásl v úterý dopoledne lihovarem v Mohelnu na Třebíčsku. Při explozi byl popálen jeden ze zaměstnanců, kterého zdravotníci dopravili do nemocnice, sdělil Novinkám z místa zástupce ředitele třebíčských hasičů Petr Krátký. Zároveň nepotvrdil první zprávy, které hovořily o tom, že výbuch nepřežil jeden člověk.

Foto: Archiv Vladimír Hubáček

S legendární Alpinkou dobyl Vladimír Hubáček čadu vítězství v rallye

Článek

"Exploze se ozvala kolem 11. hodiny. Tlaková vlna poničila půlku jednopatrové budovy lihovaru i okna v protějším obytném domě. Hmotné škody budou značné," upřesnil Krátký.

Zraněným je 34letý zeť majitele, kterého polila vařící voda z tlakového kotle. "Způsobila mu popáleniny II. a III. stupně na 30 procentech těla," řekl ČTK zasahující lékař. Je to zranění těžké, ale na přežití, upřesnil. Vrtulník ho transportoval do brněnské nemocnice.

Předpokládanou příčinou exploze je závada na technologii, kterou mohla zapříčinit i lidská chyba. Lihovar po rekonstrukci a úterní kolaudaci dnes ráno zahájil zkušební provoz. "Něco se ucpalo a tlak se neměl kam uvolnit, po jeho nahromadění přišla destrukce," popsal pravděpodobný průběh jeden z hasičů.

Okolnosti se však teprve vyšetřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám