Hlavní obsah

Na Svitavsku uhořeli v autě dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SVITAVY

Na Svitavsku v noci na čtvrtek uhořeli v havarovaném osobním automobilu dva lidé. V tomto regionu zahynulo kvůli nehodám sedm lidí za poslední tři dny. Tento týden je statisticky jeden z nejhorších v roce - jen v úterý na českých silnicích zemřelo celkem 11 lidí.

Článek

"Před 01:00 vyjížděli hasiči k nehodě osobního vozu Octavia Combi. Vůz narazil do stromu a začal hořet. Když přijeli na místo kolegové, lidem uvnitř už nemohli pomoci. Celé auto bylo v plamenech," informovala mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Nehoda se stala na silnici druhé třídy mezi Litomyšlí a Poličkou. Příčinu policisté vidí v nepřiměřené rychlosti, v níž řidič vozidlo nezvládl. "V mírné zatáčce vyjel mimo vozovku, narazil do dvou stromů, pak auto vylétlo na pole, kde shořelo," řekl policejní mluvčí Stanislav Dobeš.

Tento týden bude statisticky jeden z nejhorších v roce. V úterý zemřelo na českých silnicích nejvíce lidí od začátku roku - jedenáct. [celá zpráva

Doposud byl nejtragičtějším dnem 21. květen, kdy si nehody vyžádaly deset lidských životů.

Související články

Výběr článků

Načítám